Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рено се извиниха на Ред Бул за повредата

Рено се извиниха на Ред Бул за повредата

65
0
Себастиан Фетел

От Рено се извиниха на тима на Ред Бул заради повредата в двигателя на Себастиан Фетел вчера, която отне доста голяма част от шансовете му за титлата.

Фетел водеше с комфортна преднина пред Алонсо, когато моторът го предаде на една от дългите прави на Йонгам по време на 46-тата обиколка от надпреварата. Това бе последното състезание, което този двигател трябваше да издържи и от Ред Бул са категорични, че Фетел все още разполага с достатъчно двигатели, за да не се стигне до използването на девети агрегат и съответно до наказание.

„Рено трябва да се извини на целия отбор за повредата в колата на Фетел. Трябва да разследваме  допълнително, преди да дадем още информация относно точния характер на повредата. Това бе двигател, който караше третото си състезание, но очевидно не очаквахме това да се случи. Какъв лош резултат за нас – не взехме никакви точки, а стартирахме от предна редица. Наистина голямо разочарование за нас“, заяви главният инженер на Рено за тима на Ред Бул – Фабрис Лом.

Тим-шефът на Ред Бул – Кристиян Хорнер, разбира се също бе крайно разочарован от отпадането и на двамата си пилоти, но все пак заяви, че не е изгубил надежда и за двете титли.

„Kaто тим направихме всичко необходимо в Корея и имахме нужното темпо, за да победим.

Това е първото състезание за нас този сезон, в което не взимаме точки, но въпреки това все още сме начело в конструкторския шампионат, а също така оставаме претенденти и за пилотската корона. Дадохме голям подарък на Алонсо, но пък само преди две седмици празнувахме двойна победа, така че в Бразилия отново ще сме достатъчно силни“, заяви Хорнер.