Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рено се надяват да се преборят за по-добри позиции в надпреварата

Рено се надяват да се преборят за по-добри позиции в надпреварата

50
0
Ник Хайдфелд

Само Ник Хайдфелд се класира сред най-бързите 10 в квалификацията за Гран при на Европа – Виталий Петров с второто Рено отпадна в Q2, след като Адриан Сутил го изпревари в последните секунди на втория сегмент. Немският пилот пък се отказа да прави бърза обиколка на финала, след като разбра, че сънародникът му от Форс Индия няма да излиза. И двамата бяха наясно, че едва ли могат да се борят с Ред Бул, Макларън, Ферари и Мерцедес за по-предни места на грида.

В последната тренировка опитахме някои малки промени в настройките, които се получиха според плана ни и без големи проблеми. В квалификацията първата част не премина особено добре, тъй като по принцип имахме намерение да изляза само веднъж, за да спестя гуми. Попаднах обаче в трафик и се наложи да въртя още бързи обиколки. Q2 бе наред, но пак направих допълнителен тур със софт, за да сме сигурни, че се класираме в топ 10. Накрая спря, когато видях, че Сутил не излиза, след като останалите бяха дали значително по-бързи постижения. Така поне запазихме гумите – обясни случилото се с него Хайдфелд.

Руският му съекипник нямаше проблеми и призна, че просто не е бил достатъчно бърз днес.

– Затова ще дадем всичко от себе си утре – бе категоричен Виталий. – Надпреварата е дълга и никак няма да е лесна в жегата. Ще анализираме данните и се надяваме на по-добро представяне с новите гуми. Сигурен съм, че ще има много изпреварвания и много неща ще зависят точно от това кой се грижи най-добре за гумите си. Тук износването не е твърде лошо и съм убеден, че можем да се преборим за добър резултат – допълни той.