Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рено щастливи, че отново са в топ 10

Рено щастливи, че отново са в топ 10

40
0
Виталий Петров

И двете коли на Рено се върнаха в топ 10 в квалификацията за Гран при на Япония, но денят съвсем не бе безпроблемен за тима от Енстън.

Бруно Сена катастрофира в сутрешната свободна сесия и отвори доста работа на механиците си. Те трябваше да монтират ново окачване в предната част на автомобила (и от дясната му страна). Бразилецът компенсира отбора с добро представяне и влизане в Q3 заедно с Виталий Петров. И двамата не правиха обиколки накрая, за да пестят гуми.

Беше малко напрегнато да сглобят болида ми за квалификацията ми, но тимът се справи фантастично въпреки моята грешка – заяви Бруно. – Не натрупах толкова време на трасето, колкото ми се искаше, но поне автомобилът бе безгрешен. Нямам търпение да се наредя утре на стартовата решетка, тъй като – както вече отбелязах многократно – това е една от любимите ми писти и желанието ми е да постигна нещо добро за хората по трибуните, които ме подкрепят толкова много.

Непрекъснат прогрес в R31 отбеляза от своя страна Петров. Той бе особено удовлетворен от възможността да демонстрира потенциала на болида си във високоскоростните завои на Сузука.

Стабилността се подобри именно в тези криви и се чувствам наистина уверен за надпреварата. Ще има много и различни стратегии, но се радвам, че пак сме напред – допълни руснакът.