Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рено ще обявят втория си пилот до 10 дни

Рено ще обявят втория си пилот до 10 дни

42
0
2011,витали петров,Гран при на Индия,събота

Бъдещето на не малка част от сегашните пилоти във Формула 1 не е никак ясно. Така Рубенс Барикело вероятно ще трябва да прекрати кариерата си по принуда, други като Адриян Сутил пък са принудени да търсят спонсори, за да продължат своята. Витали Петров от своя страна разполага с договор, но след последните пререкания с отбора е много вероятно, да не кара в Рено през следващата година.

В официалното изявление на екипа, който от 2012 г. ще носи името Лотус, Петров не бе споменат и половин дума.

„Ще обявим втория си пилот, когато сме готови за това“, обяви тим шефът Ерик Булие. Изглежда, че екипа няма особено голямо желание да задържи руснака.

Петров плаща между 10 и 15 млн. евро на година. Пари, с които сега ще бъде привлечена супер звезда като Райконен, но които не идваха съвсем навреме. Тази седмица мениджърката на Петров, Оксана Косаченко преговаря в Енстън за следващия сезон. Булие по всичко изглежда бърза с решението.

Косаченко е обяснила пред руската информационна агенция Риа Новости, че отборът е дал дедлайн от десет дни, в които трябва да се стигне до споразумение между двете страни.

„Ще можем да преценим до 10 декември, дали Витали да остане или да си тръгне“, обяви рускинята. Според нея едно напускане е напълно реално, защото Катерам и Испания Рейсинг са възможни варианти.

От друга страна Грожан напира да заеме място в отбора, още повече че мениджърската му фирма е собственост на собственика на екипа.

Косаченко обаче не разкрива дали оставането на Петров в отбора е разклатено от критиките на руснака към екипа. Той се извини, но това едва ли е оправило останалия лош привкус.

На въпрос, дали Петров може да научи нещо от Райконен, в случай че остане в отбора, Косаченко отговаря: „Въпросът е много правилно зададен, в случай, че той остане в отбора. Така е правилно да се коментира, защото няма никакви гаранции, че ще стигнем до споразумение със собствениците.“