Начало Автомобили Рено ще покаже три електрически прототипа във Франкфурт

Рено ще покаже три електрически прототипа във Франкфурт

33
0

Рено съобщи, че има намерение да представи нов, изцяло електрически концептуален автомобил на автомобилното изложение във Франкфурт, което ще се проведе през септември. Компанията си е поставила амбициозната цел да развие колата от прототип до сериен модел за по-малко от три години.

Заедно с петвратия хечбек ще бъдет показани и Рено Меган седан EV и Рено Канго EV. И двете коли са готови за производство, като се очаква продажбите да започнат през 2011-та година.

Шефът на отдела за развитие на сегмент С в Рено – Кристиян Щайер заяви, че публиката във Франкфурт може да очаква един уникален поглед върху гамата от електромобили на Рено.

Най-вероятно новият прототип ще бъде базиран на същата платформа, която французите използват и за производството на Клио, тъй като вероятно големината на двете коли ще бъде сходна. Същата тази платформа се използва и при Рено Модус, Нисан Кюб и Нисан Микра и според слуховете тя ще бъде използвана и за бъдещия електрически автомобил и на Нисан, който се разработва в момента и може би ще бъде показан на автошоуто в Токио през Октомври.

Рено планират да представят и нова система за зареждане на колата с енергия, както и новата си „Quick Drop“ технология, която може автоматично да извади изтощената батерия на автомобила и да я замени с нова. Времето, за което се осъществява този процес е около три минути.

„Със системата „Quick Drop“ няма извинение – Вие можете да получите нова батерия по-бързо, отколкото да заредите резервоара си с гориво“, уточни Щайер.