Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рено ще пусне новия двигател в Монако

Рено ще пусне новия двигател в Монако

52
0

Рено ще пусне новата версия на двигателя си за Гран при на Монако. Подобрената спецификация на задвижващата система обаче ще бъде налична само в 2 бройки – по една за Ред Бул и заводския тим на Рено. Моторът се доказа като значително по-добър спрямо предшественика си по време на тестовете в Барселона в началото на тази седмица.

Това засили очакванията, че тя може да дебютира не както първоначално бе планирано – в Гран при на Канада (10-12 юни), а още в уикенда в Монако след седмица. Заради изтеглянето на дебюта на агрегата напред обаче, само 2 бройки от него са произведени за момента.

Вместо да се изчака да бъдат готови 4 такива спецификации за 4-те коли в Монреал, е било решено да се предостави по една на Ред Бул и Рено. Сега предстои отборите да изберат кои пилоти ще се възползват от тях.

Според техническия директор по двигателите на Рено Реми Тафен, новият мотор дава около 0.5 сек по-добра скорост на обиколка. Според него подобренията в задвижващата система включват по-мощен и ефикасен двигател с вътрешно горене, като са използвани малка бройка от наличните токени за развитие.