Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рено ще тества подобрения си двигател на тестовете в Испания

Рено ще тества подобрения си двигател на тестовете в Испания

33
0

Екипът на Рено ще изпробва новата си B-спецификация на двигателя си в тестовете в Барселона в седмицата след състезателния уикенд за Гран при на Испания. Изпитанията ще се проведат на 17 и 18 май на пистата Каталуня. Планът е подобрената версия на мотора да дебютира в Гран при на Канада – 10-12 юни.

С новата задвижваща система екипът на Ред Бул се надява да може да съперничи редовно на Ферари. Според информация на motorsport.com налични за тестовете ще бъдат 2 броя от новата спецификация, всяка от които ще бъде на разположение съответно на заводския тим на Рено и на Биковете.

„За състезанието в Испания ще имаме подобрено задно крило и някои други ъпдейти по предното крило, заяви техническият директор по шаситата на Рено Ник Честър. – За теста имаме пълен пакет от неща, които трябва да изпробваме – ново окачване, още аероъпдейти в различни области на колата, охлаждащи елементи, както и подобрената B-спецификация на двигателя.”

Изпълнителният директор на Рено Ф1 Сирил Абитебул добави, че предстоящата Гран при на Испания ще е много важна за тима, които ще иска да надгради над спечелените точки в Русия.

„Точките в Сочи бяха добър тласък за екипа след тежкото състезание в Китай, заяви Абитебул. – Достатъчно надеждни и конкурентноспособни сме, за да победим най-близките ни конкуренти. Това ни коства много работа. Казвайки това обаче, ние знаем, че резултатът в Русия се получи след стечение на куп от обстоятелства и ще е трудно да го повторим в Испания.