Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рено смятат, че задвижващата им система работи вече на 90%

Рено смятат, че задвижващата им система работи вече на 90%

38
0
Рено,Рено Спорт F1

Рено Спорт F1 смятат, че задвижващата им система работи вече на 90% от капацитета си.

Това обясни шефът операции на пистата Реми Тафен след петия кръг от световния шампионат на Формула 1 – Гран при на Испания.

Като цяло направихме добър прогрес през уикенда с управлението на енергията и разхода на гориво. Управляемостта на задвижващата система се подобри. Бих казал, че сме покрили 90% от пътя по наваксването (спрямо съперниците) досега. Предстоят финални изпипвания. Ще ги изпробваме на теста и ще въведем следващата стъпка в Монако – коментира той.

Френският производител започна сезон 2014 г. с много проблеми и лоша издръжливост. До първите надпревари издръжливостта на задвижващата система бе значително подобрена.

На пистата Каталуния Даниел Рикиардо финишира трети, което подчертава напредъка, смята Тафен. Той обаче допълни, че все още има работа, за да работи всичко на 100%. Очакванията преди надпреварата в Испания бяха системата да може да се използва на максимум в Канада.

Подиум за Даниел и силно четвърто място за Себастиан е горе-долу максимумът, на който можехме да се надяваме в Испания. Очевидно е, че Мерцедес разполагат с много добър цялостен пакет, но разликите между четирите тима зад тях са много малки и видяхме някои наистина страхотни битки за позиции. Това само по себе си демонстрира колко по-близко е представянето на моторите. Чудесно е и да видим Лотус отново с добро темпо. За съжаление Торо Росо и Катерам не успяха да си пробият път – допълни Тафен.