Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рено уверени преди надпреварата

Рено уверени преди надпреварата

40
0

Втори и трети останаха пилотите на Рено в днешната квалификация на Албърт парк. Джанкарло Фисикела се класира на първа редица, а веднага след него се нареди световният шампион Фернандо Алонсо.

Италианецът е наясно, че Дженсън Бътън (Хонда) не стартира особено добре в първите две надпревари за годината и е уверен, че именно така може да бие англичанина утре.

Ако потеглим както обикновено, целта спокойно може е да сме първи в първия завой. Няма да е лесно, но ще дам всичко от себе си. За съжаление вчера имах проблем с двигателя и загубих доста време за настройки, но през нощта направихме някои добри промени по реглажите. Болидът бе с по-добро поведение от вчера – коментира Фисикела.

Италианецът заяви още, че във втория си бърз тур е бил по-бърз, но е допуснал грешки в първата част на трасето. След победата си в Малайзия и триумфа на Албърт парк миналата година обаче той определено има сериозни основания за увереност.

Междувременно Алонсо се оплака от трафик. Според испанеца грешка на Ник Хайдфелд, която пилотът на BMW Заубер допуснал пред него, му коствала около половин секунда. Той изостана от Бътън точно с 0,549 сек. Въпреки това световният шампион не губи самочувствие преди утрешното състезание.

Малко е разочароващо, защото не успях да си довърша тура като хората. Попаднах зад Хайдфелд в последните два завоя и именно в третия сектор загубих най-много време. Но автомобилът се представи добри и съм доволен от баланса. Би трябвало да сме много конкурентноспособни – обясни Фернандо.

Освен битката със съперниците, Алонсо очаква утре да се бори и със съотборника си.

Според мен ще вървим подобно един на друг. Ще разберем утре, но в първите два старта помежду ни нямаше кой знае колко голяма разлика – заяви испанецът.