Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Репсол иска да се върне във Формула 1

Репсол иска да се върне във Формула 1

36
0

Испанската нефтена компания Репсол иска да се завърне във Формула 1 в бъдеще – вероятно покрай младия пилот Джейми Алгуерсуари.

Репсол бяха свързани с евентуално споразумение с 19-годишния испанец и настоящ шампион в британската Формула 3. Той направи своя дебют във формула 1 с Ред Бул миналата година. Алгуерсуари всъщност се представя доста добре в младежката програма на гиганта за енергийни напитки.

От „Марка” съобщават, че пилотът ще работи заедно с Репсол и Ред Бул, като тази година ще се надпреварва в Световния шампионат на Рено.

Шефът на отдела за спонсориране в Репсол, Артуро Сус, потвърди, че компанията остава фокусирана върху MotoGP. Сус обаче не пропуска да подчертае, че Репсол остават отдадени на Алгуерсуари.

От „Марка” цитират неизвестни източници, които твърдят, че и Репсол, и Ред Бул са готови да помогнат за навлизането на Алгуерсуари във Формула 1. Тук следва да се припомни, че Себастиан Фетел също бе подкрепян от Ред Бул в Световните серии, преди да се премести във Формула 1 в средата на 2007 година.