Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Решението да се върна беше мое, призна Бътън

Решението да се върна беше мое, призна Бътън

74
0

Дженсън Бътън призна, че решението да се върне във Формула 1 за Гран при на Монако е било изцяло негово. Британецът ще замести за старта в Монте Карло Фернандо Алонсо, който в същия ден ще участва в 500-те мили на Индианаполис. Дженсън кара за последно в Абу Даби в края на миналия сезон и досега не е тествал новата кола на Макларън.

„Решението да се върна беше мое. Можех да кажа и не“, обясни Дженсън. „Но аз исках да се състезавам. Всъщност бях изненадан, че Фернандо иска да кара в Инди 500. Аз лично бих искал да опитам в НАСКАР, където правят голямо шоу. Гледах, когато Фернандо кара колата за първи път. Изненада ме как медиите следват всяка една негова секунда и какво прави. Пожелавам му успех.”

Относно подготовката си за прочутата надпревара в Монако, Бътън коментира: „Всичко премина добре, въпреки че не карах колата. Не беше перфектно като опцията ми беше да изкарам половин ден от тестовете в Бахрейн, но предпочетохме да правя изпитания на симулатора. Работих по подобренията на колата за това състезание и на него. Ще бъде малко необичайно за всички да карат тези по-широки коли в Монте Карло.”

Относно целите за Монако, Дженсън заяви, че към него няма изискване непременно да спечели точки: „Спокоен съм. Ще бъде вълнуващо предизвикателство. Но животът ми извън Формула 1 е много готин. Не се налага да летя по 3 пъти на седмица.”

Дженсън бе попитан какво мисли за атентата в Манчестър и трагедията с мотоциклетния пилот Ники Хейдън. Той изказа съболезнования на семействата на загиналите в британския град и особено съжаление, че това се случва на млади хора и деца. Бътън каза още, че е ужасно и станалото с Хейдън.