Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Решението на съда за дифузьорите ще е ясно утре

Решението на съда за дифузьорите ще е ясно утре

44
0

Решението относно легалността на дифузьорите на Браун GP, Уилямс и Тойота ще бъде обявено от Международния апелативен съд през утрешния ден. По време на самото изслушване обаче противниците на трите екипа заявиха пред съда, че без съмнение въпросните технически решения са незаконни.

Екипите на Ферари, Рено, BMW и Ред Бул подадоха жалба срещу дифузьорите на своите съперници в шампионата, но стюардите в Австралия и Малайзия ги обявиха за напълно легални. Поради тази причина те отнесоха въпроса в Апелативния съд.

По време на изслушването на екипите, подали контестацията, представителят на Ферари Найджъл Тоци заяви, че Браун GP, Уилямс и Тойота са се възползвали от вратичка в правилата, за да използват нелегални дифузьори.

Решението на съда е от съществено значение, особено щом се отнася до Браун GP. Екипът спечели първите две състезания от календара, използвайки именно тези решения. Но ако дифузьорите бъдат обявени за незаконни, резултатите в генералното класиране могат да претърпят променени.

Каква ще е развръзката обаче все още не е ясно, тъй като след изслушването съдът заяви, че ще обяви решението си по казуса през утрешния ден.