Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рецесията няма да попречи на плановете на USF1

Рецесията няма да попречи на плановете на USF1

18
0

Световната рецесия по-скоро е помогнала на надеждите на USF1 да дебютира през 2010 година, отколкото да попречи.

Това е мнението и на двете ключови фигури зад проекта, които твърдят, че плановете им за ефективен отбор от Формула 1 сега изглеждат дори по-актуални и адекватни, отколкото по време на процъфтяващата икономика преди няколко години.

Спортният директор на отбора, Питър Уиндзор, каза: „Има един аспект на рецесията, в който има известна ирония. Ако сега беше период на процъфтяваща икономика, парите падаха от небето и имаше няколко отбора на опашка за Формула 1, то щеше да бъде доста трудно за хора като нас да успеем да се вредим в спорта, като кажем, че ще подходим ефективно.”

„Можем да го направим в Америка и по различен начин от всеки друг. Така ще докажем, че сме сериозни, тъй като ще правим отбор от Формула 1 по по-нетрадиционен начин. В момента има рецесия, а ние решихме да подходим ефективно далеч преди нейното начало.”

Междувременно Андерсън представя и други интересни положителни страни на рецесията.

„Преди година например имаше голям недостиг на въглеродни влакна, тъй като самолетните производители взимаха всичкия. Но сега хората започнаха да отменят самолетните си поръчки, заради което има излишък на карбон, който е по-евтин от всякога. И това е само един пример.”

Така USF1 искат да покажат, че могат да се възползват от рецесията и че те дори няма да бъдат повлияни негативно.