Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Резултатите на Валтери са впечатляващи, смята Тото Волф

Резултатите на Валтери са впечатляващи, смята Тото Волф

50
0

Спортният шеф на Мерцедес Тото Волф смята, че постигнатите резултати от Валтери Ботас до момента през сезона са впечатляващи. И това е една от основните причини финландецът да получи нов договор с тима за 2018 г. Така той ще партнира отново на Люис Хамилтън.

„Изправихме Валтери пред голямо предизвикателство, каза Волф. – Той се присъедини към тима в последния момент, като трябваше да свикне с това да е част от водещ отбор в шампионата и да си партнира с най-добрия пилот (Люис Хамилтън) като съотборник.

Имайки предвид всичко това, неговите резултати са още по-впечатляващи. Имаше възходи и падения, като първите бяха повече. Както и няколко страхотни моменти, като двете му победи в Русия и Австрия.”

Австриецът заяви още, че с оглед на баланса в представянето на Валтери и възходящата му линия на развитие, в тима не се имали причина да не подновят договора му и решението е било лесно.

„За нашия тим допълнителният фактор беше, че между двамата пилоти се изгради респект и спортсменство, обясни още босът на Мерцедес. – Химията и динамиката между тях работи. И това е нещото, от което имаме нужда, за да се борим с нашите конкуренти.”

За това дали Ботас може да се намеси в битката за титлата и на какво се дължи силното му представяне този сезон четете в специален материал в новия брой 208 на списание ClubS1