Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ричардс обмисля сделка за спасяване на Хонда

Ричардс обмисля сделка за спасяване на Хонда

30
0

Шефът на Продрайв, Дейвид Ричардс, отлетя за Средния Изток, за да води преговори за евентуално спасяване на тима на Хонда.

Ричардс обмисляше дали да участва в евентуално закупуване на тима на Хонда, след като японският производител реши да се оттегли от Формула 1. И въпреки че британецът бе показал, че има желание да се завърне на най-висше ниво в моторните спортове, той бе категоричен, че ще изчака за подходящия момент.

Затова и в момента Ричардс води преговори с инвеститори в Средния Изток, които са склонни да финансират инициативата. Базираната в Кувейт Investment Dar Company (TID) са акционери в компанията Продрайв.

По този повод Ричардс каза:
„Има група хора в Средния Изток, които искат да подкрепят навлизането ми във Формула 1 и от година са решени да го постигнат. Но трябва да го направим, когато е точният момент.”

Изпълнителният директор на Хонда, Ник Фрай, каза в петък, че очаква новини за новия купувач да бъдат огласени след Нова година. Иначе от „Мейл он Съндей” съобщиха, че заинтересовани в закупуването на Хонда са още гръцкият корабен магнат Ахилеас Калакис и собственикът на Форс Индия, Виджай Маля.