Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ричардс също катастрофира с хеликоптер

Ричардс също катастрофира с хеликоптер

33
0

Шефът на Продрайв Дейвид Ричардс и съпругата му Карън се отърваха невредими след катастрофа с хеликоптер край летището Станстед, Великобритания.###Шефът на Продрайв Дейвид Ричардс и съпругата му Карън се отърваха невредими след катастрофа с хеликоптер край летището Станстед, Великобритания. Това стана само 24 часа след като Колин Макрeй загина в инцидент с вертолет в Шотландия. Той караше за Дейвид Ричардс, когато сепчели титлата във WRC през 1995 г.
Ричардс и съпругата му са били единствените пасажери на борда като шефът на Продрайв е пилотирал хеликоптера сам. Той успял да приземи машината, след което тя се обърнала на една страна. И двамата са могли да излязат от вертолета.
„Нещо в трансмисията се повреди – заяви Ричардс. – Заради това, което се случи с Колин, не искахме да оставаме на Спа, искахме да се приберем вкъщи по-рано. Бяхме близко до летище Станстед, когато чухме трясък, идващ от задната част на машината. Говорих с контролната кула по това време, така че незабавно ги помолих за помощ и спасителният екип дойде за минути. Тогава всичко се повреди, но успях да приземя хеликоптера и той падна на едната си страна.”