Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рикиардо доволен от подобренията по двигателя на Рено

Рикиардо доволен от подобренията по двигателя на Рено

25
0

Даниел Рикиардо заяви, че определено усеща разликата в новата спецификация на задвижващата система на Рено спрямо използваната досега. Пилотът на Ред Бул я изпробва по време на първия ден от тестовете на тимовете от Ф1 на пистата Каталуня край Барселона. Това стори и заводския екип на Рено, като зад волана на болида бе резервният пилот Естебан Окон. Рикиардо постигна 6-о време, на 1.1 сек зад най-бързия Фетел, а Окон остана последен 10-и, на 3.3 сек от първия.

„Много сме доволни от това как изглеждат нещата засега, заяви Рикиардо. – Ще видим какво ще открият още в тима, но аз съм много щастлив от деня ми. Всичко беше много надеждно и нещата преминаха много гладко. Прогресът определено го има. Следващата стъпка трябва да е да се опитаме да се доближим съвсем до Мерцедес. Следващият старт в Монако ще е най-добрата ни възможност.”

Управляващият директор на Рено Сирил Абитебул заяви в уикенда за Гран при на Испания, че шансовете новият мотор да дебютира в Княжеството са малки, но с оглед на силното представяне на Ред Бул на Каталуня, то по-високата мощност може да бъде важна придобивка за уличното трасе в Монако.

Естебан Окон също бе оптимистично настроен след първия ден от тестовете, като каза, че е бил изненадан колко добър е новия двигател. „Не натискахме максимално на теста, но с новият мотори колата определено е по-бърза, заяви Окон. – Издръжливостта беше много добра и нямахме никакви проблеми.”