Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън и Фетел заслужават наказание според Рикиардо

Хамилтън и Фетел заслужават наказание според Рикиардо

31
0

Даниел Рикиардо смята, че Люис Хамилтън и Себастиан Фетел заслужават наказания заради инциденти по време на Гран при на Мексико. Той обвини пилота на Ферари, че е променил посоката си при спиране. За съперника от Мерцедес пък повдигна въпроса относно излитането на Люис от пистата след старта на състезанието.

„Според мен Себ стори онова, от което всички се оплакват напоследък – движение при спиране. Сега се усмихва… Не знам. Смятам, че не заслужава да е на подиума след тази му маневра”, коментира Рикиардо. „Видях, че се защитава по средата на правата. Аз отидох от външната страна. След това изглеждаше като че ли той отвори кривата и тръгнах навътре. Мислех, че имам право да съм там, но Себ продължи да затваря вратата, дори при спирането.”

„Блокирах спирачките, опитвайки се да избегна контакт. Той продължи да натиска и накрая нямаше къде да отида. Ядосах се. Знаем, че маневрите на Макс [Верстапен] са били съмнителни, днес случаят със Себ бе същият. Не ме разбирайте погрешно, обичам твърдата надпревара, блокирането на спирачки, дори лек удар е ОК. Но движението при спиране… Ако ще се защитаваш, заемаш линия рано и това е, приключено. Не го правиш, след като са те надхитрили. Чувствах се все едно съм спечелил шахматна партия, а Себ изведнъж си е казал: „О, чакай, прецаках се и сега ще се опитам да си поправя грешката. За мен това е неправилно.”

„Честно казано, не разбрах и (ситуацията) на старта. Как може да поведеш, да се защитиш, да блокираш колелата, да излезеш от пистата и да останеш начело. Според мен Люис заслужаваше наказание. Смятам, че всеки в такава ситуация го заслужава. Видях Макс да пресича шикана, защитавайки се от Себ – него го наказаха. Какво беше различното между неговата и маневрата на Люис? Ако блокираш спирачките и пресечеш напряко, допускаш грешка и плащаш цената. Наистина съм разочарован как се получиха нещата.”