Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рикиардо изненадан, че само в Ред Бул ще стартират с гуми суперсофт

Рикиардо изненадан, че само в Ред Бул ще стартират с гуми суперсофт

40
0

Даниел Рикиардо е изненадан от факта, че само той и неговият съотборник в Ред Бул Макс Верстапен ще стартират в утрешното състезание с гумите суперсофт. Двамата направиха най-бързите си обиколки във втората част на квалификацията именно със супермеките гуми и по правилник ще трябва да потеглят и в надпреварата с тях. Австралиецът ще стартира от 2–а позиция, зад Розберг и пред Хамилтън, които са с ултрасофт. Това ще му даде възможност да остане по-дълго на трасето преди първите спирания в бокса и по-лесно ще може да изпълни стратегията с 2 стопа в пита за цялото състезание.

„Планът ни беше такъв още преди уикенда, обясни Рикиардо карането с гуми суперсофт в Q2. – Очаквахме и други тимове да направят това. Изненадан съм, че само ние го направихме. Сторихме същото и в Монако, мислейки че това би било правилното нещо. Но не можахме да видим заради времето (състезанието започна на дъжд с гумите за екстремно мокро). Целта ми беше да съм на първа редица и затова съм доволен. Знаехме, че ще е трудно да сме пред колите на Мерцедес. Чудесно е да сме пред едната от тях.”

Другият пилот на Биковете Макс Верстапен се класира 4-и и заяви, че не е доволен от резултата си. „Целият ни уикенд досега беше много силен, но не можах… Балансът не беше такъв, какъвто исках. Беше трудно да загрея гумите и съответно предните много блокираха. Ако не се чувстваш комфортно с колата на това трасе, е много трудно. Ще видим как ще са нещата утре. Стартовата ми позиция не е лоша.”