Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рикиардо изненадан от формата на Ферари в тренировките

Рикиардо изненадан от формата на Ферари в тренировките

43
0
Даниел Рикиардо

Показаното темпо от пилотите на Ферари в свободните тренировки за Гран при на Малайзия е било по-добро от очакваното. Това заяви Даниел Рикиардо от екипа на Ред Бул. Фетел и Райконен бяха първи и втори във втората тренировка на сухо, като авансът на Себастиан пред 3-ия Рикиардо бе 0.8 сек.

„Във Ферари изглеждат по-силни отколкото смятахме, че ще са, заяви австралиецът. – Мислихме, че в Мерцедес ще са отпред, а ние ще сме по-близо до Ферари. Но изглежда в Мерцедес имаха някои проблеми днес.

Ние изглеждахме много добре на мокро тази сутрин. С интермедиите бяхме значително по-бързи от останалите. Но следобед не бяхме толкова конкурентни, а Мерцедес също имаха трудности.”

Другият пилот на „биковете” Макс Верстапен също отбеляза силната форма на Ферари, но се надява неговият екип да намали разликата спрямо Скудерията в хода на уикенда. Макс също бе на 0.8 сек от Фетел във втората сесия.

„Колата не беше зле, обясни холандецът. – Ние просто трябва да видим къде можем да се подобрим, защото още не сме достатъчно бързи в сравнение с Ферари. Но съм уверен, че утре ще бъдем по-близо.”