Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рикиардо изпревари пилотите на Мерцедес във втората тренировка

Рикиардо изпревари пилотите на Мерцедес във втората тренировка

39
0

Даниел Рикиардо показа, че има потенциала да се бори с пилотите на Мерцедес за победата в Гран при на Монако, след като беше най-бърз във втората свободна тренировка по улиците на Монте Карло. При това пилотът на Ред Бул, който използва новата спецификация на мотора на Рено, изпревари Хамилтън и Розберг със значителна разлика – 0.6 и 0.9 сек.

Макс Верстпен с другия болид на Биковете остана 4-и, като той ползва по-старата версия на мотора на французите. Много силно се представиха и пилотите на Торо Росо, като Квят се нареди 5-и, а Сайнц 6-и. Едва 7-и и 9-и бяха Райконен и Фетел, като германецът имаше много проблеми да удръжи колата си на трасето.

Втората сесия започна с активно участие на много пилоти, като Фелипе Насър изпусна първия завой, но се върна бързо на трасето, без да се удари. 8 мин след началото на сесията Грожан изпусна колата си при спирането за шикана след тунела и се удари леко в предпазните стени отдясно, което доведе до счупване на предното му крило.

 

Междувременно Розберг постигна най-добро време, следван от Хюлкенберг. Люис Хамилтън не успя да спре на време за същия шикан, но овладя колата и се предпази от сблъсък. В следващия си опит британецът записа най-добро време, а второ такива постигна Карлос Сайнц с Торо Росо. Розберг блокира гумите си в завой 1 и излезе за кратко в зоната за сигурност. Рикиардо със суперсофт постигна най-добро време, слизайки до ниските нива на 1:15 мин, следван от Хамилтън и Верстапен. 23 мин след началото на сесията най-сериозната катастрофа от началото на уикенда претърпя Рио Харинато. Той също изпусна болида си при спирането за шикана след тунела, като се удари на два пъти в мантинелата от лявата страна и спря в зоната за сигурност на самия шикан.

След период с виртуална кола за сигурност Кими Райконен изпусна първия завой и мина през зоната за сигурност. Хамилтън подобри време то си, но остана 2-и, на 0.2 сек от Рикиардо. Розберг даде 3-о време, но на почти половин секунда от Даниел. Последният подобри постижението си с още 0.4 сек и слезе до 1:14.607 мин. Секунди след това Фетел се завъртя на завоя Мирабо и повреди задното си крило след удар в предпазната ограда. Магнусен пък стана първият пилот през уикенда, който изпусна колата на последния завой и се заби в стената в ляво.

20 мин преди края на тренировката Фетел отново изпусна колата си, този път в първия завой и удари стената с лявата си задна гума. Той отново се отърва без сериозни поражения по болида. До края на сесията пилотите въртяха обиколки с много гориво, правейки състезателни симулации. От тях изглеждаше, че Рикиардо и пилотите на Мерцедес имат доста близко състезателно темпо.