Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рикиардо: Маневрата на Макс показа младост и незрялост

Рикиардо: Маневрата на Макс показа младост и незрялост

41
0

Даниел Рикаирдо бе много ядосан от поведението на Макс Верстапен в първите метри след старта на Гран при на Унгария. Холандецът опита да заеме 4-ата позиция, атакувайки съотборника си от външната страна на завой 2. Макс обаче спря много късно и предната му дясна гума удари странично болида на Даниел, причинявайки му спукана гума и радиатор. Това доведе до отпадането на австралиеца.

След случилото се на трасето излезе кола за сигурност, тъй като автомобилът на Рикиардо застана опасно след 3-и завой. А Даниел каза по радиото: „Някой ме удари. Беше ли този, за който си мисля. Този, който не може да губи.” За случката Макс получи наказание от 10 секунди, което му отне всички шансове да се бори с Хамилтън за 4-ото място.

„Там никога не можеше да се получи изпреварване, каза Рикиардо пред NBC. – Това просто беше грешка (на Верстапен). Нямаше място, тъй като Валтери покриваше вътрешната линия. Не можех нищо да направя. Той си получи наказанието, но това не променя моето състезание. Това беше свръх амбиция и младост. Може би и незрялост.”

Верстапен от своя страна призна грешката си и се извини на Даниел и на тима за случилото се. Той призна, че и двамата са можели да спечелят много точки днес, ако не се бе стигнало до инцидента.