Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рикиардо може да стартира от дъното на решетката в Мексико след повредата

Рикиардо може да стартира от дъното на решетката в Мексико след повредата

46
0

Даниел Рикиардо може да се наложи да стартира от дъното на решетката в Гран при на Мексико след седмица след повредата в задвижващата система, която го извади от състезанието в САЩ снощи.

Австралиецът се бореше за 3-ата позиция с Ботас, но в 16-ата обиколка загуби мощност и спря край пистата. Австралиецът очаква за следващия кръг да трябва да използва нови компоненти, което ще означава наказание на грида.

„Опитах се да взема максималното от днес. В обиколките, които се състезавах, беше забавно, но също така и разочароващо, заяви Даниел след финала. – Усещах, че съм по-бърз от Валтери. Но всеки път трябваше да опитвам маневра от много далеч и една такава никога не е лесна за изпълнение.

Опитах няколко пъти, но нито веднъж не успявах да я завърша успешно. Разочароващо е, че не продължихме битката. Може би ще получим наказание, което означава, че ще потегля от дъното на колоната в Мексико. Ще дам най-доброто от себе си да си пробия път напред.“

Ботас от своя страна заяви, че е било невъзможно за него да изпълни стратегията с един питстоп, като в края гумите му софт са били много износени. Той не можа да задържи Райконен и Верстапен, а в самия край направи втори стоп.

„В първите 3/4 от състезанието всички се развиваше много добре и темпото ми не бе лошо, обясни Валтери. – Тактиката с един стоп обаче не проработи за мен след всички битки със Себастиан и Кими. Заради тях гумите софт се износиха много. Опитах всичко, за да мога да се защитя, но беше твърде късно. Разочарован съм от състезанието ми.“