Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рикиардо най-бърз в първата тренировка на Хунгароринг

Рикиардо най-бърз в първата тренировка на Хунгароринг

51
0
Даниел Рикиардо

Даниел Рикиардо с Ред Бул бе най-бърз в първата свободна тренировка за Гран при на Унгария на пистата Хунгароринг. Австралиецът постигна 1:18.486 мин с гумите суперсофт, изпреварвайки с 0.234 сек Кими Райконен от Ферари. Трети и 4-и останаха Люис Хамилтън и Макс Верстапен, а 5-и Валтери Ботас.

Едва 6-и остана Себастиан Фетел, който имаше затруднения в управлението на колата. Изоставането му от водача бе 1 секунда. Най-бърз от останалите бе Фернандо Алонсо, който със своя Макларън се нареди 7-у, на 1.5 сек от водача.

В началото на сесията пилотите масово излязоха на пистата, за да направят инсталационни обиколки. Малко след това Даниел Рикиардо първи записа бърз тур с гумите софт. След това дълго време никой не се появи на трасето.

При първия си опит Щофел Вандоорн се завъртя при влизането на 2-и завой. Малко след това грешка допусна и Ромен Грожан, който се удари със задницата в предпазната стена. И двамата се върнаха в бокса без сериозни поражения по колите си.

 

 

В челото пилотите започнаха да правят бързи обиколки с типа суперсофт. Начело бе Ботас, пред Хамилтън, Райконен и Фетел. Последният се завъртя в секцията от бързи завои един след друг. Антонио Джовинаци, който караше в тази сесия на мястото на Кевин Магнусен, обаче катастрофира 33 минути след началото на тренировката и тя бе спряна за няколко минути

 

 

След подновяването на тренировката пилотите продължиха да подобряват времената си, като сцеплението се увеличаваше. Хамилтън със суперсофт слезе до ниските нива на 1:19 мин, следван от Ботас на 0.1 сек. Трети бе Рикиардо, който обаче бе с гумите софт. Следваха Райконен, Верстапен и Фетел със супермеките гуми. Също със суперсофт Даниел подобри времето си, но остана 3-и. През това време Строл допусна грешка, но бързо се върна на трасето.

 

 

Фетел имаше проблеми с поведението на колата и не можеше да запише добра бърза обиколка. В най-добрия си опит той постигна 4-о време, на 0.7 сек от водача. Рикиардо пък излезе начело с 1:18.486 мин. със суперсфт. Райконен подобри времето си и се нареди 2-и на 0.234 сек. Хамилтън се класира 3-и на 0.372 сек, следван от Верстапен и Ботас. В самия край Палмър излетя от пистата на завой 4 и спря на трасето с повреди по шасито и множество отчупени елементи.