Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рикиардо обвини Ред Бул в несправедливо отношение към него спрямо Верстапен

Рикиардо обвини Ред Бул в несправедливо отношение към него спрямо Верстапен

77
0

Даниел Рикиардо обвини екипа си Ред Бул в несправедливо отношение към него спрямо съотборника си Макс Верстапен по време на квалификацията за Гран при на Австрия. В 3-ата част от сесията двамата бяха един след друг на път към последните им бързи обиколки, като отпред бе Даниел.

Австралиецът получи съобщение от бокса да остане зад съотборника си и да го следва в началото на бързата си обиколка, за да се възползва от въздушната струя на Макс и да постигне по-висока скорост на правите.

Рикиардо намали много скоростта, но Верстапен игнорира съобщението от бокса да го изпревари и не мина пред него. След което беше казано на Даниел да побърза, за да има време двамата да направят по още една бърза обиколка. В крайна сметка Рикиардо остана в класирането не само зад Верстапен (5-и), но и зад Ромен Грожан от Хаас.

„Честно казано не съм особено доволен, каза Даниел. – Имахме три опита в 3-ата част на квалификацията и всеки път трябваше да съм отпред и да давам (на Макс) въздушна струя. Мисля, че щеше да е справедливо единия път той да е пред мен.“

Верстапен от своя страна обаче заяви, че тимът е спазил предварителната уговорка за уикенда кой пилот трябва да бъде отпред и кой отзад.

„Преди началото на уикенда постигнахме съгласие кой да бъде отпред, каза холандецът. – Аз бях отпред на Пол Рикар, а предишния кръг (в Канада) той беше пред мен. Дискутирахме ситуацията и решихме, че този уикенд в Австрия е негов ред да е пред мен. Просто е.“