Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рикиардо недоволен от баланса, не знае как се класира четвърти на грида

Рикиардо недоволен от баланса, не знае как се класира четвърти на грида

39
0

Даниел Рикиардо заяви, че изобщо не е наясно как се класира четвърти в квалификацията за Гран при на Мексико.

„Не знам как се озовахме толкова близо до полпозишъна. Мисля, че сме на около четири десети от секундата или нещо подобно. Предполагам, че всички просто са имали проблеми с управлението. Аз лично смятам, че балансът ни бе доста ужасен. Дори не знам как бях по-бърз в последната обиколка. До шести завой вървях с 0,4 сек по-бавно в сравнение с предишния си тур. Качихме се на сериозна надморска височина и нямаме сцепление.”

„Като изключим това, смятам, че четвърта позиция е страхотно постижение. Карането бе трудно. Не бях особено доволен от баланса, но да постигнем такъв резултат е в известна степен късмет.”

В САЩ Рикиардо изпревари Нико Розберг на старта, като на пистата в Остин той бе с по-меки гуми спрямо съперника от Мерцедес. Австралиецът сподели, че се надява и в Мексико да се получи същото – Розберг и Люис Хамилтън пред него са със софт.

„Смятам, че гумите ще са предимство, поне в първите няколко обиколки. В Остин всички смятаха, че стратегията ни е погрешна, но тя работи за нас. Просто квалификацията бе странна, объркващо е. А Ферари… Ако съм недоволен от баланса си, не знам те какво ще кажат”, допълни Даниел.