Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рикиардо: Ред Бул трябва да ми даде кола, с която да се...

Рикиардо: Ред Бул трябва да ми даде кола, с която да се боря за титлата, ако иска да ме задържи

78
0
Даниел Рикиардо

Даниел Рикиардо заяви, че от екипа на Ред Бул трябва да му предложат кола, с която да се бори за титлата през 2018 г., ако искат да го задържат и в по-далечно бъдеще. Договорът на австралиеца с „биковете” е до края на следващия сезон.

Смята се, че големи отбори, като Мерцедес и Ферари имат интерес към него и след изтичането на контракта му биха го наели дългосорочно. Самият Рикиардо заяви, че за него би било най-добре да спечели титлата със сегашния си отбор и да остане в него.

През този сезон Даниел завърши първи в надпреварата за Гран при на Азербайджан в Баку, но като цяло колата на Ред Бул не е на нивото на Мерцедес и Ферари, което не му дава шанс да се бори за титлата. И Рикиардо се надява за 2018 г. това да се промени.

„Не искам да напускам Формула 1 без титла, каза Даниел. – В момента абсолютно вярвам, че мога да стана шампион. Опитвам се да го постигна рано или късно. Мислех, че тази година ще сме в добра позиция, но не се оказа така. Успяваме да печелим подиуми, но реално не сме в битката за шампионата.

Това наистина трябва да се случи следващата година. Тук съм в този отбор от няколко сезона и мисля, че следващата година трябва да направим по-голяма стъпка, която да ме убеди, че мога да спечеля титлата с Ред Бул. Искам да я взема с този тим. Досега това е правил само Себастиан Фетел.”