Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рикиардо смята, че Ред Бул ще са втори в Канада след Мерцедес

Рикиардо смята, че Ред Бул ще са втори в Канада след Мерцедес

31
0

Даниел Рикиардо смята, че екипът на Ред Бул може да бъде вторият най-добър отбор в Канада след този на Мерцедес. Тимът ще използва новата спецификация на двигателя на Рено и за двете коли в Монреал, което се очаква да даде по-добра бързина на болида от 0.5 сек на обиколка. Това, в комбинация със страхотното шаси на Биковете, е предпоставка за един отличен общ пакет, който може да по-добър от този на Ферари и близък до този на Мерцедес.

„Ще бъде страхотно да се върна след разочарованията в Испания и Монако с победа в Канада, отговори Рикиардо на въпрос дали смята, че може да спечели в Монреал. – Но реалистично Мерцедес отново ще са най-бързи и ще са тези, които трябва да бъдат победени. Надявам се и вярвам, че ше бъдем най-добри след тях. Колко зад тях ще сме, не съм сигурен.”

Рикиардо призна, че са му трябвали няколко дни да се успокои и да превъзмогне случилото се в Монако, където победата му се изплъзна заради груба грешка в бокса при втората смяна на гуми. След случилото се той е получил обаждане от Кристиан Хорнер по телефона, в което спортният директор на тима се е извинил на пилота и му е гарантирал, че подобно нещо повече няма да се случи.