Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рикиардо смята, че ще може да се бори за полпозишъна

Рикиардо смята, че ще може да се бори за полпозишъна

39
0
Даниел Рикиардо,Ред Бул

Даниел Рикиардо смята, че ще може да се бори за позлпозишъна в утрешната квалификация за Гран при на Унгария. Австралиецът бе най-бърз в днешните свободни тренировки с гумите суперсофт, като показа, че болидът му може да е конкурентен на Мерцедес и Ферари. По думите на пилота на Ред Бул, той е можел да бъде още по-бърз.

„Днес беше добър и позитивен ден, каза Даниел. – Да повторя представянето си от сутринта в следобедната сесия е положително нещо. Изглежда, че във Ферари намериха повече темпо във втората тренировка, но ние все пак сме отпред. Ако успее да повторим представянето си от днес и утре, можем да се борим за първата стартова позиция.”

Другият пилот на „биковете” Макс Верстапен остана 6-и на половин секунда от съотборника си, но обясни, че в най-бързите си обиколки е бил възпрепятстван от инцидентите на другите пилоти. Сесията бе спирана на 2 пъти заради катастрофите на Паскал Верлайн и Джолион Палмър.

„Първоначално имах трудности с баланса, каза холандецът. – Променихме много неща по колата и в края на втората сесия нещата бяха добре, но не можах да завърша обиколката си. Имаше жълти флагове, червени флагове. Но колата определено има много повече грип и това може да се види от времената.”