Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рикиардо не смятал, че може да стигне до 4-ото място

Рикиардо не смятал, че може да стигне до 4-ото място

69
0
Даниел Рикиардо

Даниел Рикиардо заяви, че не е очаквал да стигне до 4-ото място в Грян при на Япония. Пилотът на Ред Бул стартира едва 15-и след проблеми със задвижваща система.

Но той бързо напредна в колоната, след което се възползва от инцидента между Фетел и Верстапен и недобре избрания момент от Ферари за спирането в бокса на Кими Райконен. След финала Даниел бе избран и за Пилот на деня от феновете.

„С оглед на всички неща, които се случиха, това е добър резултат, каза австралиецът. – Мислехме преди старта, че 4-ото място е недостижимо. Дори Хелмут Марко смяташе, че това е нереалистично. Затова 4-ото място е страхотни и съм щастлив от постиганото.

Към края на състезанието Рикиардо имаше проблем с колата, за който до момента не е ясно какъв е точно. Той обаче не му попречи да завърши нормално надпреварата, като Макс Верстапен пред него бе недостижим с по-бързите гуми софт.

„Беше нещо като удар вътре в колата, но не знам какво точно, обясни Даниел. – Когато превключвах на 6-а предавка в завой 3 се чуваше шум, който не звучеше добре. Не знам дали беше скоростната кутия, но не изглеждаше добре. Това продължи да се случва от време на време. Не знаех какво да направя, но исках да съм сигурен, че нищо няма да се счупи.“