Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рикиардо: Дадох всичко от себе си, за да затрудня Алонсо

Рикиардо: Дадох всичко от себе си, за да затрудня Алонсо

34
0
Даниел Рикиардо,Ред Бул,Уилямс,Фелипе Маса,Хокенхайм

Даниел Рикиардо изгуби много позиции още в първия завой в опита си да избегне летящия във въздуха Фелипе Маса. В крайна сметка той успя да завърши на шеста позиция на едва 0,082 сек зад Фернандо Алонсо.

„Днес видяхме едно от най-хубавите състезания от началото на сезона“, заяви Рикиардо след напреварата. „За съжаление обаче това не може да се каже за първата обиколка. Просто бях в грешното време на грешното място. Виждах само като Маса се приближава все повече към мен. Бях от външната страна, когато той се удари и трябваше да се опитам просто да избегна удар с моята кола.

Заради това загубих много позиции. Както казах и по радиото на своите инженери, исках да направя всичко възможно да се върнем в борбата и мисля, че в това успяхме.

Битката с Фернандо, това са част от моментите заради които обичам този спорт. Той е известен като твърд противник и се наслаждавах на битката с него. Мисля, че бях в по-неприятната позиция, но дадох всичко от себе си, за да направя състезанието трудно за него.“