Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рикиардо: Никога не съм мислил, че ще съм толкова доволен от 4-то...

Рикиардо: Никога не съм мислил, че ще съм толкова доволен от 4-то място в квалификация!

1655
0
Даниел Рикиардо
Даниел Рикиардо; снимка: Рено

Даниел Рикиардо постигна първо класиране на Рено на втора редица от Гран при на Япония през 2010 г. Австралийският пилот даде четвърто време в Q3 на квалификацията за Гран при на Канада. Съотборникът му Нико Хюлкенберг е седми на грида.

„Никога не съм мислил, че ще съм толкова доволен от четвърто място в квалификация!”, възкликна Рикиардо

„Все едно е полпозишън! Беше страхотно като ми казаха по радиото, че съм четвърти. Много се радвам за отбора. Пистата е страхотна, винаги съм обичал да карам тук. Още от началото на деня изглеждахме бързи. Дори вчера скоростта ни бе добра, но направихме допълнителни подобрения и успяхме да напаснем всичко в квалификацията. Да видим какво ще стане в състезанието. Стартът може да е интересен. Засега ще се насладя на момента, тъй като това четвърто място е страхотно постижение за нас.”

Хюлкенберг сподели, че не може да е твърде недоволен от решителната си бърза обиколка в Q3

Немският пилот обаче смяташе, че вероятно е могъл да извлече още около десета от секундата от болида си.

„Това бе най-добрата ми квалификация през сезона досега. Позицията ми е добра. Даниел направи страхотна обиколка и като цяло постигнахме великолепен отборен резултат. Екипът се труди наистина упорито, особено по задвижващата система, която е с голям напредък в сравнение с миналата година. Сега потвърдихме този прогрес. Състезателното ни темпо изглеждаше добро, така че се надявам на силно представяне”, допълни Хюлкенберг.

Спортният директор Алан Перман каза, че отборът се радва на чудесното класиране на грида, но трябва да остане реалистично настроен.

„Целта ни бе да направим уикенд без проблеми и половината работа е свършена. Резултатът в квалификацията е страхотен, но трябва да сме реалисти и да не забравяме кой е зад нас на стартовата решетка. Имаме възможност да вземем добри точки”, обясни Перман.