Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рикиардо: Бях твърде бавен

Рикиардо: Бях твърде бавен

63
0
Даниел Рикиардо,канада,Ред Бул

Толкова назад в класирането Даниел Рикиардо определено не се е виждал през тази година. Австралиецът, който през тази година се представя чудесно и до момента оставя в сянката си дори четирикратният световен шампион Себастиян Фетел, определено изпитваше сериозни затруднения в първия ден в Канада. Той завърши деня на 12-а позиция, на 1,5 сек зад водача Хамилтън.

Рикиардо не крие, че в първия ден на пистата Жил Вилньов определено не се е чувствал удобно в колата си.

„Бяхме изненадани в не малка степен от показаното днес, защото очаквахме да сме значително по-напред“, обясни австралиецът. „Темпото ми определено не бе добро, това е ясно. Сега трябва да разберем, къде се крие проблема и да се опитаме утре да покажем по-добро представяне.

Хубавото е, че Себастиян успя да постигне добро време, което показва, какво е възможно с нашата кола. Ще направим сравнение, за да видим върху какво трябва да поработим и какво е необходимо, за да успеем да се придвижим напред.

Ясно е, че когато Себастиян се чувства добре в колата, той е способен на всичко. Това мотивира и мен, да давам най-доброто от себе си. Ако успеем да се представим добре в квалификацията, то тогава вероятно ще можем да притиснем и Мерцедес. Времената обаче са много близки и ако не успеем да подобрим представянето си, тогава можем да потънем назад в класирането.

Днес бяхме прекалено назад. Утре трябва да направим промени и тогава нещата трябва да се получат.“