Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рикиардо и Фетел убедени, че Ред Бул е в добра форма

Рикиардо и Фетел убедени, че Ред Бул е в добра форма

41
0
торта

Даниел Рикиардо е убеден, че с Ред Бул се намират в добра форма, въпреки по-малкото обиколки, които направи в петъчните свободни тренировки.

Австралийският пилот на тима от Милтън Кийнс даде четвърто време следобед. Той, както и съотборникът му Себастиан Фетел, имаше поредица проблеми с колата.

Имахме известни грижи през втората половина от деня, но мисля, че всичко ще е наред утре. Във втората сесия намерихме малко повече скорост с твърдите гуми, но и представянето с по-меката смес може да е по-добро. Ако утре напаснем всичко, смятам, че ще сме по-близо до Мерцедес и да се надяваме – пред Ферари. Болидът се държеше по-добре в средно- и високоскоростните завои. Бих казал, че трасето пасва на силните ни характеристики – обясни той.

Рикиардо призна, че вятърът днес е имал влияние върху баланса на автомобила му. Силата и посоката му освен това се променят в рамките на обиколката:

В кривите при насрещен вятър всичко е наред, усеща се добро аеропритискане. Но в завоите, където духа откъм задната част, чувството е все едно нямаш крила. Доста е неприятно! Мисля и че това обяснява някои от грешките на пилотите днес.

Фетел отбеляза, че според него петъкът е бил интересен, но не знае какво ще е времето в събота и неделя.

Като цяло мисля, че вървим добре засега, но можем да подобрим нещата. Ферари бяха доста бързи. Първа редица е заета – или поне така изглежда, но след това представянето е сравнително близко. Беше ветровито, което не улесни живота ни. Прилично поведение, но може да е по-силно – заяви четирикратният световен шампион.

Отборът им Ред Бул пък отбеляза рождените им дни със специални торти. Даниел стана на 25 години на 1 юли, а Фетел навърши 27 вчера.