Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рикиардо и Хюлкенберг във възторг от позициите си в топ 10

Рикиардо и Хюлкенберг във възторг от позициите си в топ 10

42
0
Даниел Рикиардо

Екипът на Торо Росо пристигна с някои сравнително малки промени в колата си за Гран при на Китай, но явно направи по-голям от очаквания прогрес. Това бе демонстрирано от Даниел Рикиардо, който се класира седми на стартовата решетка.

Не очаквахме да сме значително по-добри тук, тъй като трасето традиционно е трудно за екипа ни. Представянето досега обаче е прилично и преходът от петък към събота бе по-плавен от обикновено – обясни техническият директор на отбора Джеймс Кий. – Колата отговаря добре на промените. Даниел направи фантастично каране, изпълни точно всичко и подобряваше страшно много времето си с всеки нов комплект гуми. Напълно заслужи и мястото в Q3, и седмата позиция на грида.

Самият Рикиардо бе наистина щастлив от постижението си и заяви, че е чудесно да се класираш в топ 10.

– Днес ми бе за първи път от Бахрейн миналия сезон, което прави почти цяла година. Определено се надявам на силно състезание утре и ще дам всичко от себе си, за да използвам максимално седмата позиция на грида. Смятам, че надпреварата ще е вълнуваща. Видяхте, че повечето от нас изчакаха до последния възможен момент в Q3, за да излязат, всички се опитваха да пестят гуми, тъй като меките наистина не издържаха в дълги серии в петък. Този резултат ще мотивира целия ни тим, както и мен самия. Момчетата толкова се стараха да направят колата по-бърза и свършиха страхотна работа – обясни австралиецът.

Нико Хюлкенберг бе другото по-необичайно присъствие в Q3. От отбора заявиха, че са показали явен прогрес след мерките, взети от инженерите вследствие на представянето в първите два старта за сезона. Екипът обаче реши да спести гуми и затова немският пилот не даде време в последния квалификационен сегмент.

– Според мен беше добра и успешна квалификация – заяви Хюлкенберг. – Ако някой ни бе казал преди сесията, че ще се класираме десети, нямаше да повярвам. А и не се опитахме да дадем време в Q3, така че може би в колата имаше още потенциал. Беше чудесно представяне и добър тур в Q2. Донесените от отбора новости работят хубаво и всичко премина гладко. Сравнително доволен съм от баланса на болида и нямам търпение за утре. Имаме свободен избор на гуми, с които да стартираме, а това може да се окаже предимство. Нужно е само да направим правилния избор.