Начало Избрани Рикиардо: Имах добро усещане в автомобила по време на двете тренировки

Рикиардо: Имах добро усещане в автомобила по време на двете тренировки

562
0
Даниел Рикиардо
Даниел Рикиардо, снимка Ред Бул Контент Пуул

Даниел Рикиардо сподели впечатленията си от първия ден от завръщането си в F1. Пилотът на Алфа Таури призна, че е имал добро усещане в автомобила и се е чувствал така, все едно никога не е напускал спорта.

Рикиардо се върна като титулярен пилот от F1 този уикенд. Опитният австралиец замени Ник де Врис и ще кара в остатъка от тазгодишната кампания. Новината за завръщането на Рикиардо бе посрещната много добре от феновете на F1. Но от друга страна, редица наблюдатели казаха, че не трябва да има прекалено големи очаквания към австралиеца. Те посочиха, че той кара най-бавния автомобил на стартовата решетка

Рикиардо не записа време в първата свободна тренировка, която се проведе на дъжд. След това пилотът на Алфа Таури остана 14-ти и направи общо 30 обиколки във втората тренировка на пистата „Хунгароринг“. Опитният австралиец изостана с близо 4 десети от съотборника си Юки Цунода.

Австралиецът вярва, че все още има какво да подобрява в карането си. Той все пак беше обнадежден, че няма сериозна причина за тревога след като записа първи обиколки с болида Алфа Таури AT04.

„Позицията в момента вероятно не е от голямо значение. Смятам, че вчера просто трябваше да разбера къде точно се намирам и да опозная колата. Честно казано всичко това беше доста познато“, сподели Рикиардо.

„Очевидно има много внимание отвън. Но след като сложих каската и се качих в колата, всичко се оказа така, сякаш никога не съм си тръгвал. Това беше хубаво“, добави пилотът на Алфа Таури.

Рикиардо вярва, че може да направи някои подобрения в настройките на автомобила, което може да му помогне за по-добро представяне в квалификацията.

„Смятам, че има още какво да се желае от мен. Със сигурност има някои неща, които вече усещам в автомобила и върху които можем да се опитаме да поработим. Затова сега съм доста оптимистично настроен. Изглеждаше, че и Юки е имал доста добър петъчен ден. Това ме кара да мисля, че ако съберем всички тези неща, може би имаме повече шансове днес“, обясни Рикиардо.

Една от областите, в които Рикиардо вярва, че може да постигне успехи, е по-добрата работа с новите гуми. Австралиецът направи стинтове с меки и средно твърди гуми, които ще използва и в днешната квалификация.

„Мисля, че първият стинт с медиум не беше много лош. Работим върху това. А при меките все още се уча да сглобявам пълна обиколка.“

Имах добро усещане в автомобила по време на двете тренировки. Да има неща, върху които трябва да работя, но това не ме притеснява. А след това има и някои неща по автомобила, които можем да продължим да подобряваме“, завърши Даниел Рикиардо.

Съотборникът на Рикиардо Юки Цунода даде 12-то време в FP1. Пилотът на Алфа Таури направи добро впечатления във втората петъчна сесия и бе четвърти

„Сигурен съм, че другите отбори не показаха пълния си потенциал. Затова е трудно да разберем каква е позицията ни в сравнение с останалата част от полето. Засега съм доволен от това как преминава уикенда до този момент“, каза Цунода.

„Пистата в Унгария е трудна за гумите, особено за меката смес C5, която използваме този уикенд. Това все пак ни позволи да съберем повече данни за автомобила, при което се чувствах уверен в постоянния баланс по време на дългите серии. Изпробвахме средната смес, но тъй като пистата беше по-хладна от това, което очаквахме в неделя, смятаме, че времето не беше представително. Като цяло стъпката, която почувствах при преминаването от средната към меката смес беше голяма и положителна в сравнение с предишните стартове“, добави състезателят на Алфа Таури.