Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рикиардо изненадан: Мислех, че ще успея да вляза в топ три

Рикиардо изненадан: Мислех, че ще успея да вляза в топ три

49
0
германия,Даниел Рикиардо,Ред Бул

Даниел Рикиардо успя отново да изпревари Себастиян Фетел в квалификацията на пистата Хокенхайм и вече води със седем на три победи спрямо своя съотборник. Въпреки това австралийският пилот, който се класира пети, не бе особено доволен от постигнатото.

„Вчера нещата изглеждаха добре за нас и си мислехме, че можем да се доближим максимално до Мерцедес“, обясни Рикиардо. „Уилямс днес обаче показаха чудесно представяне и Кевин също успя да се промуши напред, макар и с малка преднина. Мислех си, че обиколката ми е достатъчно добра, за да намеря място в топ 3. Нещата обаче се оказаха различни.

Уилямс изглеждат много бързи в една обиколка, но ние се надяваме, че няма да са толкова бързи в състезателно темпо, където ние показахме добро представяне. Но и в предишното състезание те показаха, че не трябва да бъдат подценявани. Те, както и Мерцедес, са тези, които в момента ни поставят под напрежение. Показват, че ще се възползват от всяка предоставила им се възможност и затова ние трябва да направим всичко възможно да останем пред тях.

Състезанието е дълго, а и все още не е ясно, какво ще е времето утре. Ако вали, може да е доста интензивно. Тогава ще стане забавно. Иначе се предвижда да е по-хладно, което ще е добре за гумите. В противен случай те ще са доста натоварени.“