Начало Избрани Рикиардо: Липсват ми състезанията, но също така съм щастлив от мястото, на...

Рикиардо: Липсват ми състезанията, но също така съм щастлив от мястото, на което се намирам в момента

490
0
Даниел Рикиардо, Ред Бул
Даниел Рикиардо, снимка Ред Бул Контент Пуул

Даниел Рикиардо посети падока на F1 по време на последния състезателен уикенд в Австралия. Това бе първо появяване на австралиеца в световния шампионат откакто той напусна Макларън в края на 2022 г.

Рикиардо призна, че адреналинът в него се е покачил по време на уикенда в Мелбърн. 33-годишният състезател определено бе много щастлив отново да се потопи в света на F1 и да бъде отново част от семейството на Ред Бул. Макар да призна че му липсват състезанията, Даниел също така каза, че е щастлив от мястото, на което се намира в момента

В момента Рикиардо няма активна състезателна програма. Австралиецът бе освободен от Макларън в края на миналата година. Сега той е тестов и резервен пилот на Ред Бул. Като такъв той прекарва повечето време в симулатора в Милтън Кийнс и се занимава и с маркетинговата дейност на екипа.

Рикиардо продължава да бъде изключително популярен сред феновете на F1. Това се видя добре по време на появата му в Мелбърн през миналата седмица. Осемкратният победител призна, че отново е усетил вълнение докато е наблюдавал действието на пистата и е преглеждал екраните за измерване на времената.

„Всичко върви добре. Беше хубаво преживяване тъй като гледах на дивата първите две състезания. Но въпреки това все още бях много ангажиран да следя времената на живо и всичко останало“, сподели Рикиардо.

„Беше хубаво да съм в бокса през онзи уикенд и да си припомня старите времена. Дори в гаража започнах. . . да, адреналинът в мен малко се покачи“, продължи резервният пилот на Ред Бул. „Липсват ми състезанията, но също така съм щастлив от мястото, на което се намирам в момента.“

Рикиардо разказа за ролята си в Ред Бул по време на състезателния уикенд на пистата Албърт парк

„Това е приоритетът – да изкарам уикенда като пилот, но очевидно без частта с карането“, обясни австралиецът. „Все пак слушам пилотите по време на срещите и усещам какво прави колата и отборът търси развитие.“

„Това ще ми помогне когато се кача на симулатора и да разбера по-добре какво търси отборът. Забавно е да се върна в този екип и в това семейство. Много съм щастлив да имам принос за настоящите успехи на Ред Бул“, добави Рикиардо.

Рикиардо все още не е решил какво ще е бъдещето му в F1. Австралиецът обаче изрази желание да се върне на стартовата решетка през 2024 г.

„Ето защо наистина исках само това време [далеч от F1]. Знам, че през следващите няколко месеца ще има още промени.“

„До момента изминаха само три месеца от годината. Вече имам време да се отдръпна и да си позволя лукса да прегледам всичко.“

„Просто забелязах и видях някои неща, за които си казвам: „Ако се върна на стартовата решетка догодина, ще направя нещата малко по-различно“. Честно казано позицията ми в момента е доста освежаваща. Знам, че няколко души бяха загрижени и притеснени когато казах: „Искам да си взема година почивка“ и т. н. Но въпреки това смятам, че това беше правилното решение“, завърши Даниел Рикиардо.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Daniel Ricciardo (@danielricciardo)