Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рикиардо мотивиран от признанието на Алонсо

Рикиардо мотивиран от признанието на Алонсо

45
0
Даниел Рикиардо

Даниел Рикиардо е силно мотивиран от признанието на Фернандо Алонсо след двубоя им по време на Гран при на Германия.

Двукратният световен шампион заяви, че австралийският му съперник е невероятен. Двамата караха гума до гума на Хокенхайм в страхотна битка. Сега пилотът на Ред Бул сподели, че е поласкан от признанието на пилот с репутацията на Алонсо и се надява на същото и в бъдеще.

Според мен пилотите в падока се уважават. А когато битката с някого е чиста и силна, то тя е удоволствие и доставя удовлетворение и на двамата състезатели. Чувството на задоволство съществува, независимо дали печелиш или губиш двубоя. А да чуя от някой като Фернандо – световен шампион, лидер в спорта ни – нещо такова е чудесно. Хубаво е да получиш уважение от пилот като него. Наученото през годините ми служи добре и го прилагам на практика. Когато работата ти получи признание, е страхотно. Не знам какво друго да кажа! Подобно отношение ме кара да искам повече битки. Беше удоволствие, така че ако Фернандо е навит, съм готов на още един двубой. Основното според мен е, че и двамата бяхме удовлетворени. Не се борехме за подиум, но да изпиташ удоволствие от борба за пето-шесто място означава, че денят ти е бил доста добър – обясни Даниел.

Австралиецът допълни, че понякога външният вид лъже, особено в неговия случай:

Аз се усмихвам много, изглеждам приятелски настроен и мнозина смятат, че съм мек (като характер и поведение). Хубаво е, че тази година демонстрирам как мога да се състезавам и твърдо. Определено не се плаша от никого и нищо на пистата. Ред Бул се чудеха (на какво съм способен) дори, след като подписаха с мен миналата година. Бях направил някои добри надпревари, но не показвах постоянно ниво на агресия, не търсех непрекъснато варианти за изпреварвания или за каквото там гледат тимовете. Но смятам, че възприятието определено се промени тази година. На мен ми харесва, а и пораствам.