Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рикиардо: Направих твърде много грешки

Рикиардо: Направих твърде много грешки

54
0
Даниел Рикиардо,канада,Ред Бул

След квалификацията в Канада в екипа на Ред Бул можеха да се видят доста доволни лица. Въпреки че в един момент дори имаше съмнения, дали пилотите на отбора ще успеят да стигнат до третата част на квалификацията, в крайна сметка Фетел и Рикиардо се наредиха трета и шеста позиция. При това разликата между двамата бе минимална. Австралиецът обаче не бе сред най-доволните.

„В края имаше доста екшън на пистата”, обобщи случилото се Рикиардо. „Направихме някои промени по колата, като не всички от тях функционираха добре. Но след свършен факт винаги е лесно да се говори. Бях много близо до третото място, но все пак не достатъчно близо.

В някаква степен този резултат е разочароващ, защото през целия уикенд успявахме да подобрим резултатите си. Времената в края бяха много близки, като нашите можеха да са и по-добри. Определено съм разочарован, защото съм на по-малко от 0,05 сек от третото място и все пак съм три позиции назад. За съжаление загубих много във втория сектор. Допуснах доста грешки.

Супер меките гуми се карат доста по-трудно тук през тази година. Затова трябваше да се направи бърза първа обиколка. За съжаление моята не бе достатъчно бърза. Опитах се да взема всичко от колата, но гумите не бяха вече в оптимална форма.

Надявам се да направим добър старт, после ще видим, какво е възможно. Стратегията ще е много интересна. Мисля, че с меките ще е по-лесно да се премине през състезанието. Ще трябва да стартираме със супер меките и после да видим, какво ще стане след първия стоп.“