Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рикиардо оставя бъдещето си в ръцете на Ред Бул

Рикиардо оставя бъдещето си в ръцете на Ред Бул

43
0
Даниел Рикиардо

Слуховете относно бъдещето на Даниел Рикиардо се разразиха мълниеносно, но самият пилот, който в момента е в дома си в Австралия, призна, че  всичко е изцяло в ръцете на екипа на Ред Бул и съветника там – Хелмут Марко.

Много специалисти смятат, че австралиецът може да стане част от екипа на Торо Росо догодина, след успеха си в тестовете в Абу Даби, но за официалния уебсайт на Ф1 Рикиардо сподели, че в момента няма какво да обяви.

„В момента съм на изчакване, но това е ОК за мен. Мисля, че направих добър сезон в световните серии Рено, както и два добри дни тестове, затова смятам, че свърших всичко, което зависеше от мен. Сега всичко зависи от Хелмут.  Мога само да чакам и да се надявам, че той ще ми намери място за 2011-та.

След края на теста той не ми каза – „Уау, беше по-бърз от Себастиан и Марк“, просто каза, че съм се справил добре, защото естествено знаеше, че след толкова много дни каране, пистата е много по-бърза, но знаеки, че той не е от най-емоционалните и приказливите, смятам, че все пак бе доста доволен“, обясни Рикиардо.