Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рикиардо: Пистата в Мексико ми напомня за Монца

Рикиардо: Пистата в Мексико ми напомня за Монца

98
0

Пилотът на Ред Бул Даниел Рикиардо заяви, че обновената писта в Мексико – Ерманос Родригес, в някои отношения му напомня за Монца. След 23-годишно отсъствие в края на този месец и началото на следващия ще има отново Гран при на Мекиско, като реновираното трасе е запазило голяма част от старите си класики – дългата старт-финална права и серията S-образни завои.

Самият Рикиардо посети трасето още през юли и направи демонстрация, минавайки по част от конфигурацията със стар болид на Ред Бул.

„Много дългата главна права ми напомня малко на Монца. Има и някои преливащи участъци на трасето, които изглеждат много интересни. Но никога не можеш със сигурност, докато не направиш нормални обиколки с болида. Може и нещата да стоят по съвсем различен начин.”

Другият пилот на Ред Бул Дани Квят отбеляза, че организаторите са успели да запазят историческите елементи на пистата, като в същото време са обновили съоръженията до модерните стандарти.

„На хартия изглежда интересно, заяви руснакът. – Има няколко добри високоскоростни завоя, а секцията с есовете може да се окаже много вълнуваща. Изглежда, че е запазено усещането за трасе от старата школа.”

Специален материал за обновеното трасе в Мексико и историята на пистата Ерманос Родригес четете в новия 187 брой на списание ClubS1