Начало Избрани Рикиардо планира да направи пътешествие из Америка

Рикиардо планира да направи пътешествие из Америка

517
0
Даниел Рикиардо, Макларън
Даниел Рикиардо, снимка Макларън

Даниел Рикиардо разкри част от плановете си за 2023 г. Австралиецът иска да направи пътешествие из Америка с мотоциклет. Бившият пилот на Макларън ще прекара малко време извън F1, което ще му позволи да преосмисли бъдещето си в моторните спортове.

Рикиардо бе освободен от Макларън в края на сезон 2022. 33-годишният състезател от Пърт остана без титулярно място в F1 и в крайна сметка реши да стане резервен пилот на Ред Бул. Австралиецът е бивш възпитаник на академията на авестийския отбор. Първоначално той бе пратен под наем в отбора на HRT в средата на сезон 2011, преди да премине в Торо Росо през 2012 г. След това той се прехвърли в големия брат Ред Бул в началото на сезон 2014.

Рикиардо остана в Ред Бул до края на 2018-та. През този период той записа седем победи и 29 подиума. Австралиецът изненадващо реши да си тръгне от Милтън Кийнс и пое в посока Рено. Там той изкара два трудни сезона, в които записа само две качвания на подиума. После той подписа с Макларън в опит да възроди кариерата си. За съжаление Рикиардо продължи падението си, макар и да спечели миналогодишното състезание в Монца. В крайна сметка незадоволителните резултати принудиха в Макларън да освободят австралиеца предсрочно.

Участието на Рикиардо на непълно работно време ще позволи на 33-годишния пилот да остане свързан с F1. Също така той ще бъде в крак със събитията и с всички възможности, които могат да се появят за 2024-та.

„Наистина се опитвам да намеря баланса между това да остана в спорта до известна степен. Но от друга страна искам да имам повече време за себе си“, сподели Рикиардо.

„Това е дори толкова просто, колкото да получа повече време за тренировки, както и за прекарване на времето в залата. Това ще му позволи да се усъвършенствам и да съм в максимално добра форма.“

„Хората така не разбират и това, за което не ги нападам. Всъщност графикът ни е толкова натоварен, че ми позволява да тренирам само веднъж седмично“, добави Рикиардо.

Рикиардо намекна за план, свързан със „самоанализ“, който се надява да изпълни в някакъв момент през следващата година. Резервният пилот на Ред Бул планира да направи пътешествие с мотор из Америка. 33-годишният състезател харесва живота в Съединените щати и прекарва голяма част от свободното си време там. Въпреки това той отказа да премине в Индикар или каквито и да е други серии.

„Просто ми трябва повече време, за да направя някои неща и да дам приоритет на някои други неща. Също така се опитвам да планирам пътуване из Америка с мотоциклет. Това е нещо, което знам, че ще бъде вълнуващо и забавно. Освен това ще имам толкова много време за „самоанализ.“

„За мен тези неща са много силни – просто да си сам и да се разхождаш сред природата. Това са неща, които очаквам с нетърпение“, обясни Рикиардо.

„Ако получа достатъчно време насаме, ще си отговоря на много въпроси и ще имам яснота занапред. Сред тях е и този дали трябва да се завърна на стартовата решетка през сезон 2024 или не. След това зависи дали ще бъда приет в някой отбор. Нека да видим какво ще стане. В крайна сметка очаквам чрез това пътешествие да си отговоря на много въпроси“, допълни резервният пилот на Ред Бул.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Daniel Ricciardo (@danielricciardo)