Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рикиардо посочи мястото, където е имал най-голямо изоставане от Ландо Норис

Рикиардо посочи мястото, където е имал най-голямо изоставане от Ландо Норис

1150
0
Даниел Рикиардо
Даниел Рикиардо, снимка Макларън

Даниел Рикиардо посочи мястото, където губи най-много време спрямо Ландо Норис. Австралиецът изоставаше много сериозно от своя съотборник през първата половина на сезона. Формата му се подобри след лятната пауза, което му позволи да триумфира на Монца.  

Въпреки това Даниел имаше много проблеми в надпреварата на катарската писта Лосаил, след като не успя да прескочи Q2 и трябваше да потегли от 14-та позиция. След това в състезанието имаше системен проблем, заради който трябваше да пести гориво и остана извън топ 10. В същото време Ландо даде шесто време и финишира девети след като спука предна лява гума.

Говорейки пред различни медии, Рикиардо сподели:

„Според мен среднобързите завои са мястото, където е най-голямото предизвикателство за нашата кола. Мисля, че точно там губя най-много време от Ландо, който определено се справя много по-добре от мен. Начинът, по който влиза в тези криви е невероятен и все още не мога да карам като него“.

„Определено това е слабост на болида, но в крайна сметка при мен се усеща повече, защото не мога да накарам колата да работи добре в тези зони“, каза Рикиардо.

Рикиардо обясни и какви са били проблемите му по време на старта в Катар. Toгава той беше принуден да пести много гориво и направи лошо потегляне, което му струва две места в колоната.

„Бях в средата между два автомобила и имаше твърде много прах по пистата. Това определено пречеше на моята видимост. Определено не виждах достатъчно напред и се опитвах да намеря правилната точка за спиране. Затова натисках спирачките по-рано, защото ме бе страх да не удари някой друг пилот. Когато си толкова назад в колата се случват такива неща, така че отговорността за тези грешки си е изцяло моя“.