Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рикиардо предпазлив въпреки третото място в петък

Рикиардо предпазлив въпреки третото място в петък

30
0
2014,германия,Даниел Рикиардо,Ред Бул,Хокенхайм

След като системата FRIC бе извадена от употреба се смяташе, че преднината на Мерцедес спрямо екипа на Ред Бул ще бъде намалена. Ако се погледне третото място на Даниел Рикиардо от днешния ден, това изглежда напълно възможно. Австралиецът завърши на едва 0,1 сек. зад пилотите на Мерцедес. Осмото място на Фетел и реалното положение обаче явно карат Рикиардо да бъде предпазлив.

„За разлика от други петъци, сега не смятам, че можем да извадим още половин секунда от колата“, призна Рикиардо. „Като цяло днес показахме всичко, на което сме способни. Може би трасето ще се подобри още и това ще ни помогне. Надявам се и Мерцедес да са показали максималния си потенциал и да можем да се борим с тях през този уикенд. В повечето случаи обаче ни отнасят с половин секунда от нищото.“

Разликите на върха при температура на асфалта от близо 60 градуса бяха доста малки, като мнозина смятат, че те са резултат от забраната на системата FRIC.

„Това едва ли дава толкова разлика. Резултатът е, че сега в много по-голяма степен се чувстват неравностите и бордюрите на пистата. По отношение на баланса обаче едва ли има толкова сериозна промяна.