Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рикиардо призова младите пилоти към по-интелигентно каране

Рикиардо призова младите пилоти към по-интелигентно каране

58
0

Даниел Рикиардо призови младите пилоти във Формула 1 да карат по-интелигентно след снощната Гран при на САЩ в Остин. В надпреварата пилотът на Ред Бул беше въвлечен в два отделни инцидента, като до първия такъв се движеше много добре в колоната и имаше шанс да спечели солидно количество точки. Първо обаче в 42-ата обиколка той беше ударен от Нико Хюлкенберг, а след това се сблъска и с Карлос Сайнц. В крайна сметка австралиецът завърши едва 10-и и взе само точка.

„Не мисля, че някой от инцидентите беше по моя вина, но започнах спирално да слизам надолу в класирането след тях, обясни Даниел  – Не искам да казвам имена и да отличавам някого, но някои от младите пилоти бяха твърде възбудени. Най-големият проблем беше, че те променяха посоката си на движение при спиране. Не трябва да затваряш някого, когато започнеш да спираш. Защото ако блокираш спирачката, си извън контрол.”

Рикиардо също така оцени високо възможността да води състезанието, макар било то и при променливите условия на изсъхваща писта. „Чувствах се добре. Беше като в старите времена. Забавлявах се в началото в добра битка между 4-има пилоти. Да видиш колите на Мерцедес да не се откъсват напред беше изключително. Бях малко по-силен в края на серията от обиколки с гумите интермедия. Когато поех лидерството, усещах, че можем да контролираме състезанието. Но това не продължи дълго. Имахме проблеми на сухо след това, особено при рестартиранията. С нашата (ниска) скорост на правите, бяхме уязвими.”