Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рикиардо с най-добър резултат във Формула 1

Рикиардо с най-добър резултат във Формула 1

44
0
Даниел Рикиардо,механици,Торо Росо

В началото на сезон 2013 г. във Формула 1 Торо Росо си постави за цел да финишират шести при конструкторите. След Гран при на Китай екипът с огромно удоволствие отбеляза, че е направил голяма крачка напред в това отношение благодарение на седмото място на Даниел Рикиардо. Австралиецът тръгна от седмо място на стартовата решетка и финишира пак на него 56 обиколки по-късно.

Надпреварата не бе никак лесна както за Рикиардо, така и за съотборника му Жан-Ерик Верн.

Даниел бе със счупени елементи в предната част на колата си след удар с Нико Розберг в началото на състезанието. В бокса екипът успя да смени гумите и носа на болида само за 7,2 сек. След това австралиецът си проби успешно път в колоната, демонстрирайки на моменти малко агресивно, но чисто каране и заслужено спечели точки.

Леле! Най-добрият ми резултат във Формула 1 и първи точки за сезона – възкликна Рикиардо след финала. – Първата ми обиколка в Q2 определено постави началото на доброто постижение, но както видяхме в Бахрейн миналата година, може да се класираш колкото искаш напред на грида – ако не направиш първия тур в състезанието както трябва, светът около теб може да се срути. Успокоих се, че не оплетох нещата след старта и бях щастлив, че си задържах позицията. От началото се виждаше, че Мерцедес имат проблеми с гумите си. Така настигнах Розберг и всъщност го закачих с крилото си. Наложи се да сменя носа при първия си бокс. Честно казано, добре, че се случи. Няма често такива моменти, когато повреда да ти е от полза, но тази ни даде шанс да се отървем от меките гуми навреме. От там нататък имах хубава битка с Ромейн Грожан във втората част, изпреварих го, а след това задминах още няколко момчета. Накрая настигах Фелипе Маса, така че състезанието бе вълнуващо от старта до финала – коментира още австралиецът.

Рикиардо нямаше време за празнуване на пистата, но се зарече да отбележи подобаващо постижението си в полета обратно към Европа.