Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рикиардо се чувства удобно в новата кола на Рено

Рикиардо се чувства удобно в новата кола на Рено

1376
0
Даниел Рикиардо Рено
Даниел Рикиардо, снимка: Рено

Даниел Рикиардо заяви, че се чувства удобно и уютно в новата кола на Рено RS19. Австралиецът напусна Ред Бул след края на миналия сезон и премина във френския тим.

През изминалата седмица той вече имаше и възможността да изпробва автомобила на тестовете. С него Рено иска да намали разликата спрямо водещите отбори и да се бори за класирания на подиума.

„Чувствам се уютно, каза Рикиардо. – Сякаш всичко ми е комфортно. Усещам нещата в тима нормално. Като стаите за срещи, брифингите. Начинът, по който всички се отнасят с мен, е позитивен. Със сигурност те ще се опитат да извадят максималното от мен.“

По отношение на новия си съотборник Нико Хюлкенберг, Рикиардо заяви, че двамата се разбират добре и имат близки изисквания. Нико от своя страна призна след първите тестове, че в Ред Бул имат по-бърза кола и за Рено ще е трудно да се бори с водещите 3 тима.

„Знаем къде Ред Бул са по-бързи, каза Хюлкенберг. – Но бихме искали да знаем защо. Освен това в никакъв случай не сме комфортно 4-и по-бързина. Но това не означава, че не сме доволни от положението ни в момента. Усещам, че колата е добра. Успяхме да наваксаме изгубената заради правилата притискаща сила.“