Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рикиардо смята, че може да победи Уилямс в състезанието

Рикиардо смята, че може да победи Уилямс в състезанието

123
0

Даниел Рикиардо смята, че може да победи пилотите на Уилямс в утрешното състезание за Гран при на Русия. Пилотът на Ред Бул се класира 6-и в квалификацията, но след наказанието на Фетел ще стартира от 5-а позиция. Неговият съотборник Данил Квят ще потегли 8-и.

Като цяло обаче Биковете не са толкова конкурентни на това трасе, колкото в предишния кръг в Китай, заради бързия характер на пистата и нейните 2 дълги прави, който разкрива по-слабите страни в колата на Ред Бул – двигателя на Рено. Въпреки това австралиецът смята, че може да се справи с Ботас и Маса утре в надпреварата, които са пред него в решетката.

„Не сме обезкуражени от квалификацията, коментира Рикиардо. – Мисля, че се справихме много добре. Много сме близко до Фелипе Маса, като би било чудесно и да сме пред него. Можем да се състезаваме с пилотите на Уилямс от тези стартови позиции. Това ни е целта.

Мисля, че ако някак си се озовем пред тях, после можем да останем пред тях. Това може да стане на старта или с по-ранно или по-късно спиране в бокса за смяна на гуми. Ще бъде трудно да запазим позиция пред Фетел, а очаквам и Хамилтън да мине напред.”