Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рикиардо смята че има бъдеще в Торо Росо

Рикиардо смята че има бъдеще в Торо Росо

36
0
Даниел Рикиардо,Марк Уебър

След тестовете за млади пилоти в Абу Даби еуфорията около един младеж от Австралия бе голяма. След като с актуалния тогава болид на Ред Бул Даниел Рикиардо успя да завърти време по-добро от това на новоизлюпения шампион Себастиян Фетел за него не бе проблем да си намери кокпит. Той изкара половин сезон в Испания Рейсинг през 2011 г., а след освобождаването на Себастиен Буеми и Хайме Алгерсуари намери място и при малките бикове от Торо Росо. Представянето му през тази година не е лошо, но в момента шансовете му за договор с голям отбор изглеждат по-лоши от всякога.

„Мисля, че не си върша лошо работата през тази година“, заяви Рикиардо пред австралийския всекидневник The West Australian. Сезона започна с девето място у дома, но после дойдоха доста разочарования и австралиецът така и не записа нови точки. „Не смятам, че търсят мой заместник, въпреки че сезона до момента не върви според желанията ни. Смятам, че ако продължа да се развивам и да подобрявам представянето си, ще остана.“

Рикиардо бе спряган дори за възможен заместник на Марк Уебър в Ред Бул, но в последствие сънародникът му преподписа контракта си.

„Не съм смятал, че ще заместя Марк, поне през следващия сезон. Ясно ми е, че ми предстои още много работа. За да получа точно този определен кокпит трябваше да направя нещо извънредно.

Реалността обаче за съжаление е различна. Явно не сме достатъчно добри, за да постигаме влизане в топ 10. Изоставаме и това разбира се не е нещото, на което се надявахме. Лятната пауза е добро време, за да направим равносметка и след като на другите им се отдава, по време на сезона да се развиват изключително добре, значи и ние можем.

Липсва ни постоянство, защото показахме силни представяния в началото, а сега стигаме трудно дори до 13 място. Но като си помисля през миналата година се скъсвах от усилия, за да стигна до 20-ото място. Никога не е лесно да се върви нагоре и човек трябва да има търпение и увереност в способностите си, за да се развива.“